Mechelen uitgekozen voor 'Werelddag van het Downsyndroom'

Print
Antwerpen - Op 21 maart wordt wereldwijd de 'Werelddag van het Downsyndroom' georganiseerd.
De organisatie Downsyndroom Vlaanderen (DSV) koos Mechelen uit als locatie voor een opvallend kunstproject. Kunstenaars met en zonder trisomie-21 zullen tentoonstellen in kasteel Tivoli. Vorig jaar organiseerde DSV - een verenging van ouders van kinderen met trisomie-21 - op 21 maart een medisch congres. In 2006 was er een buffet met mensen met het downsyndroom en bekende Vlamingen. "Beide groepen hebben gemeen dat ze op straat worden nagekeken", zegt woordvoerder Allard Claessens.

DSV bepleit de betere integratie van mensen met het downsyndroom in de maatschappij en wil afrekenen met de clichés. "Er wordt vaak over mongolen gesproken, alsof mensen met het downsyndroom allemaal gelijk zouden zijn. Ze hebben elk hun eigen beperkingen én sterktes."

Om dat aan te tonen, wordt van 21 tot 30 maart een tentoonstelling georganiseerd in kasteel Tivoli met werk van kunstenaars met en zonder trisomie-21. "Ik daag de bezoekers uit om het verschil te zien", aldus nog Allaert. Info: www.downsyndroom.eu.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio