Voorzittersdans bij OCMW

Print
Boom - Anne Van Der Planken (Boom één) gaat vanaf 1 april aan de slag als OCMWvoorzitter. Ze volgt haar partijgenoot Pedro Beckers op, die projectcoördinator wordt bij het autonoom gemeentebedrijf.
BR />

In de voordrachtsakte van de OCMW-voorzitter, die werd goedgekeurd op de OCMW-raad van 8 januari 2007, stond geen enkele vermelding over mogelijke opvolgers. Nochtans vraagt de wetgever dit expliciet. Mondeling werd wel meegegeven dat Anne Van Der Planken op 1 januari 2008 voorzitter zou worden. Maar dat gebeurde niet, wat voor nog meer speculaties bij de andere partijen zorgde.

Boom één maakt aan deze speculaties nu een einde. Op 13 maart zal Anne Van Der Planken uit de gemeenteraad stappen, maar wordt ze als extra schepen zonder stemrecht aan de gemeenteraad toegevoegd. Eerste opvolger op de lijst Boom één is normaal gezien Paul Cornelis, eigenaar van het bedrijventerrein Hoek 76 en een deel op Noeveren.

Maar de OCMW-voorzittersdans is nog niet ten einde. Want vanaf 1 januari 2011 zou Nourdine Elkaouakibi de plaats van OCMW-voorzitter en schepen Anne Van Der Planken innemen. Pedro Beckers keert met zijn afscheid van het politieke toneel dan weer terug naar zijn grote interesses: de ruimtelijke ontwikkeling en reconversie. Hij wordt projectcoördinator bij het autonoom gemeentebedrijf AGB Boom plus. Beckers was van 1998 tot december 2007 voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen.Rupelstreek en sinds april 2001 ook OCMW-voorzitter.

Groen! Boom reageert hierover verontwaardigd. “Een politieke benoeming om een intern probleem bij Boom één op te lossen”, stelt gemeenteraadslid Stefan Colaes.

JB

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio