Hubo-Fixit laat hele regio volleybal spelen

Print
Wuustwezel -

Volleybalclub Hubo-Fixit start met een uniek jeugdproject Start Volleybal. Dit project geniet de steun van het Jeugdsportfonds Camille Paulus. Het is erop gericht meer jongeren aan het sporten te krijgen en om het volleybal in de regio te promoten.

BR />

Het project loopt tot eind mei en bestaat uit twee delen: de vroege starter en de late starter. De vroege starter richt zich op de jongsten. Lagere scholen kregen de kans om zich in te schrijven op een gratis lessenreeks volleybalinitiatie. De deelnemers krijgen drie volleyballessen waarbij het spelen belangrijk is, en niet de techniek. Het project wordt afgesloten met een scholentoernooi in mei.

Met de late starter hoopt Fixit de scholieren tussen 12 en 18 jaar te activeren. Via de middelbare scholen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel werd promotie gemaakt. Iedere dinsdagavond kunnen jongeren terecht in de sporthal in de Slijkstraat voor een initiatie volleybal. Elke sessie bestaat uit een opwarming, het aanleren van basistechnieken en het spelen in spelvorm of wedstrijdjes. De trainingen worden gegeven door een gekwalificeerd volleybaltrainer.

Het project is zeer laagdrempelig en de deelname is gratis. Als blijkt dat de jongeren volleybal een toffe sport vinden, bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij één van de recreatieve of competitieploegen van Fixit. Vooraf inschrijven is wel verplicht.

AVdO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio