Concours Hestival start zoektocht naar Heists muziektalent

Print
Heist-op-den-Berg - Voor het derde jaar op rij organiseren drie Heistse jeugdhuizen en cultuurcentrum Zwaneberg het ’Concours Hestival’. De winnaar mag het Heistse zomerfestival op zaterdag 30 augustus openen en krijgt ook twee dagen studiotijd.
BR />

Concours Hestival richt zich tot muzikale talenten van eigen bodem. Bij een voorselectie werden twaalf plaatselijke groepen gekozen voor de voorrondes. Nu zaterdag 23 februari vindt de eerste voorronde plaats in jeugdclub Vibro aan de Molenstraat 50. Brakke, Diridjem, Neon Cardboard en Dirty Harry and the Sjeekers zijn de bands die hun opwachting maken. MC Senne Gorris neemt de presentatie voor zijn rekening.

Een week later, zaterdag 1 maart, kondigt MC Steven Goegebeur de bands Sin, Saligia, The Fireflies en Serenity Falls aan op het podium van jeugdclub De Biekorf aan de Biekorfstraat 8 op de Statie.

Zaterdag 15 maart heeft de laatste voorronde plaats in jeugdhuis Kwinten in Wiekevorstdorp met Bruised, The Mono’s, The Wicked en Zenith Soundcheck. MC Matthias De Bot presenteert. Het publiek kan ook een groep naar de finale stemmen. Wie voor 21u aanwezig is, kan zijn stem uitbrengen. De concerten starten telkens om 20u. De toegang is gratis.

De finale met de drie winnaars van de voorrondes en de publiekswinnaar heeft plaats op zaterdag 12 april om 20u in jeugdclub Joki aan de Halalarstraat in Itegem. MC Ward Cannaerts heeft de eer om deze finale in goede banen te leiden.

PA

015-25.07.70, www.concourshestival.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio