Rio smaakt naar meer

De leerlingen van het Sint- Ritacollege deden nog een laatste inspanning tijdens de slotdag van hun RioRitaproject om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de straatkinderen van Rio. Daarbij konden ze rekenen op oudleerling Bart De Pooter, chef van restaurant De Pastorale.

BR />

De Pooter bereidde ’s middags een Braziliaanse maaltijd met kabeljauw en ribbetjes. Bzoekers konden luisteren naar getuigenissen van de leerlingen die tijdens hun inleefreis naar Rio met de straatkinderen van de favella’s kennismaakten. Anneleen: “Ik zou onmiddellijk willen teruggaan. Er is nog zoveel te doen en de sfeer is prachtig.” Begeleidende leerkracht Hendrik Boey is emotioneel: “Op een ochtend gingen we met de straathoekwerkers de kinderen wekken. Ze sliepen onder bruggen en waren onder invloed. Zo snuiven ze lijm om hun hongergevoel te onderdrukken.”

Tijdens workshops olievatenpercussie, panna-voetbal en capoeira kon iedereen kennismaken met de zonnigere kant van Brazilië. Algemeen directeur Jan Duden hoopt op een grote opbrengst. “We weten dat persoonlijke getuigenissen invloed hebben op de inzamelactie. Twee jaar geleden reisden enkele leerlingen naar India. Toen brachten we 50.000 euro bij elkaar. Ik hoop op een gelijkaardig bedrag. Het feit dat we nu niet samenwerken met 11.11.11 of de Damiaanactie zou een rem kunnen zijn.”

PhD

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio