'Op alle muziekgenres kan je buikdansen'

Print
Heist-op-den-Berg - In het parochiaal centrum van Schriek (Heist) staat nu zaterdag een benefietconcert voor de vzw Oikonde Mechelen op het programma. Naast covers van dEUS en een gastoptreden van Tom Kestens vertonen ook buikdanseressen van de Leuvense vereniging Ishani hun kunsten op het podium.
BR />

Het is niet de eerste keer dat Guy Kestens van Cadenza Gitaarklas Keerbergen een concert voor de vzw Oikonde Mechelen organiseert. Zo doen er dit jaar 25 leerlinggitaristen mee aan het benefietoptreden. Als special guest brengt Mechels muzikant en Lalalover-man Tom Kestens in primeur enkele nummers uit zijn nieuwe cd. Daarnaast staan er twintig enthousiastelingen van het Latin Grooveensemble op de planken. Bij deze percussionisten komen er ook tien buikdanseressen mee, onder wie Simone Bothmr.

”Samen met Liesbeth - zeg maar Lilly - Stessel startte ik in de zomer van vorig jaar met de Leuvense vzw Ishani. Hiermee willen we onze passie voor buikdansen met streekgenoten delen. Via de band Latin Groove, waarmee we al een keertje optraden, dansen we nu vrijdag in Schriek. Want mensen met een niet- aangeboren hersenletsel, een project van Oikonde Mechelen, verdienen alle steun”, vindt Simone, die zich ook wel mOni laat noemen.

Elvis

Dat de buikdanseressen op een affiche staan waar ook covers van dEUS en Zornik prijken, verklaart mOni meteen. ”We dansen er enkel op de beats van Latin Groove. Al kan je in principe op alle muziekgenres buikdansen”, weet mOni. Tijdens de lessen in Leuven weerklinken inderdaad niet alleen oosterse deuntjes. ”Lilly geeft ’Tribal Style Bellydance’. Daarin zitten klassieke buikdanselementen vermengd met Indische, Afrikaanse en flamenco-invloeden. De ’Oriental Bellydance’ die ik doceer, draait meer rond oosterse muziek. Al beweeg ik mijn heupen evengoed op een Elvishit”, besluit de buikdanseres lachend.

Het benefietconcert voor Oikonde Mechelen vindt nu zaterdag plaats in de parochiezaal van Schriek, L. Kempenaersstraat 16. Tickets kosten zeven euro in voorverkoop, acht euro aan de kassa.

Sofie MERCKX

Info benefietconcert: cadenzaconcert@myway.com
Ishani: 0496-23.09.60 en www.ishani.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio