'Ik ken Man Bijt Hond niet'

Print
Zandhoven -

Ria Marinus-Bollanséé dook deze week met haar zoon Ronny (40) op in de Wordt gevolgd-rubriek van Man Bijt Hond op Eén. ”In januari stonden er twee reporters voor mijn deur. Toffe gasten, maar ik weet niet wie ze gestuurd heeft”, lacht Ria, die Man Bijt Hond niet kende.

BR />

Het is al de derde keer dat Man Bijt Hond personages volgt in Groot-Zandhoven. Vorig jaar verzeilde de opnameploeg in Viersel en enkele jaren geleden volgden ze oud-burgemeester Willy De Bie zelfs tot in de trappistenclub. ”Begin januari stonden twee jongens, Mathias en Kristof, ineens voor mijn deur. Onze Ronny had opengedaan, anders had ik misschien gezegd dat ik niet geïnteresseerd was. Ik kijk heel weinig tv en kende Man Bijt Hond niet”, vertelt Ria.

De twee jongens volgden Ria urenlang tijdens het broodbakken, bij de schoonheidsspecialiste Hedwig Coppé en bij kapper Roland Van de Velde. ”Helemaal op mijn gemak was ik niet met die camera in mijn zog. Het is ongelooflijk hoeveel die filmen om zo weinig materiaal over te houden. Ik stuurde ze ook langs ganzenkweker Bert. Onze Ronny vond het fantastisch. Spijtig dat onze papa dit niet meer kan meemaken, zegt hij. (Ria is de weduwe van de jonggestorven beroepsrenner Jules Marinus, red.). Onze papa is er wel bij, heb ik geantwoord, want ge hebt zijn koersfiets op televisie laten zien.”

Ria is razend benieuwd wie de twee reporters naar haar heeft gestuurd. ”Ze zoeken mensen met uiteenlopende activiteiten in dorpen en wilden niet verklappen wie mijn naam had doorgespeeld. Ik vond het wel heel sympathieke kerels, ze hebben vrijdag en zaterdag nog gebeld om te zeggen wanneer het precies uitgezonden zou worden. Onze Ronny heeft voor ieder een brood gebakken. Dat vonden ze tof. Kristof was van Sint-Job afkomstig, waar onze Ronny nog op school in Kristus Koning heeft gezeten. Dat schepte meteen een band.”

Kristin MATTHYSSEN
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio