Minister keurt subsidies voor Varenvelden goed

Print
Hemiksem - Voor de infrastructuurwerkzaamheden in de sociale verkaveling Varenvelden in Hemiksem heeft Vlaams minister van Wonen Marino Keulen (Open Vld) het aanbestedingsdossier goedgekeurd. Hemiksem vangt hiermee zo’n 936.000 euro aan subsidies.
BR />

Voor de realisatie van de verkaveling tussen de Varenstraat-Wijngelagweg-Heiligstraat in Hemiksem zijn ingrepen aan de wegeninfrastructuur nodig. Zo komt er aan de kruising van de Varenstraat met de Wijngelagweg een verkeersplateau. Het merendeel van de kosten is voor rekening van de Vlaamse gemeenschap.

Die heeft nu de aanbesteding goedgekeurd voor afgerond 965.525 euro. Een kleine 30.000 euro valt nog ten laste van de gemeente.

”De volgende stap kan nu worden gezet. Vorige week is het openbaar onderzoek afgerond en er zijn vier bezwaren binnengekomen. Daar moeten we nog een oplossing voor zoeken. Daarna kunnen bij Stedenbouw de vergunningen worden aangevraagd. In eerste instantie voor achttien woningen en vier volumes van twaalf appartementen. De omgevingswerkzaamheden willen we laten samenvallen met de realisatie daarvan. Als alles naar wens verloopt, kan dit ergens eind dit jaar starten”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Luc Bouckaert (CD&V/N-VA).

BaR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio