OCMW regelt vervoer voor armenvereniging

Print
Heist-op-den-Berg - Het Putse OCMW zorgt voortaan voor het vervoer van grote hoeveelheden voedsel voor armenvereniging vzw De Regenboog. Het haalt voedselpaketten af bij een verdeelcentrum van een Heistse supermarkt.
BR />

Vzw De Regenboog zorgt onder impuls van Alice Ceulemans met vrijwilligers voor de armen uit Putte en omliggende gemeenten. Sinds kort mag de vereniging grote voedselpaketten gaan afhalen bij een verdeelcentrum van een supermarkt in Heist-op-den-Berg. ”Het OCMW zal zorgen voor het vervoer met aanhangwagen. Elke vrijdag wordt het voedsel opgehaald en later op de dag verdeeld.

We kunnen tot 500 kilogram per week gaan afhalen. Met al dat extra voedsel kan De Regenboog heel wat meer mensen helpen. De extra hoeveelheid voedsel komt voor hen goed van pas, want de laatste tijd kregen we stilaan minder voedsel van andere vaste leveranciers”, geeft OCMW-voorzitter Lucien Verschoren (OK) aan. Per week komen ongeveer 170 gezinnen langs voor hulp aan het gebouw in de Leuvensebaan in Putte. Ze worden doorverwezen door de OCMW’s van Putte en Heist-op-den-Berg.

BePr

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio