Kerkstraat komt aan de beurt

Print
Puurs - De werkzaamheden in het centrum van Ruisbroek (Puurs) vorderen stilaan richting Kerkstraat. Op maandag 3 maart wil de aannemer starten met het opbreken van de lange dorpsstraat. Momenteel zijn de nutsmaatschappijen volop bezig.
BR />

In de Kerkstraat worden er opnieuw bomen geplant en komen er twee veilige, gescheiden fietspaden. Vanaf het dienstencentrum De Nieuwe Ark in de richting van de Gansbroekstraat wordt het fiets- en autoverkeer opnieuw gemengd op de rijweg met duidelijke fietssuggestiestroken. Op de hoek met de Nieuwstraat komt een nieuwe parking voor vijf wagens.

De afgelopen weken waren de nutsmaatschappijen al druk in de weer in de Kerkstraat. Dat zorgde geregeld voor hinder. Maar het ergste leed lijkt geleden, want nu moeten enkel nog de woningen overgekoppeld worden.

Vanaf maandag 3 maart wordt de Kerkstraat zelf opgebroken. Ook het plein van de IJzergieter wordt na de kermis in de tweede helft van maart open gelegd. Wellicht breekt de aannemer ook de stukken van de Donkstraat en de Kaardijkstraat direct mee op. Hij zorgt dat er in de tussentijd wel voor dat bestuurders over een steenslaglaag kunnen rijden.

Wat de Kapelstraat betreft, zal deze week de asfaltlaag klaar zijn. De aannemer zal ook het klinkerwerk op het kruispunt van Kapelstraat en Moerplas voortzetten. Pas dan is er opnieuw verkeer mogelijk van de Moerplas naar de Eikse Amer.

PP

www.werkeninpuurs.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio