Keeper Jan Moons vreest voor einde loopbaan

Keeper Jan Moons vreest voor einde loopbaan

Keeper Jan Moons vreest voor einde loopbaan

Print
Morgen gaat zevenvoudig Rode Duivel Jan Moons in het AZ Maria Middelares onder het mes.
Een ingreep die vermoedelijk het einde betekent van zijn loopbaan. De 37-jarige doelman van Germinal Beerschot sukkelt met een scheurtje in de schouder en is daardoor zeker zes maanden buiten strijd. Het nieuws komt wel erg ongelegen want deze zomer loopt Moons’ contract af. “Ik ga geen extreme dingen zeggen maar moet realistisch zijn. Op deze leeftijd kan dit mijn einde als profvoetballer betekenen.”

“Het is allemaal heel snel gegaan. De val op mijn schouder, de scan en nu de operatie vrijdag. Het moet nog even bezinken. Ik heb dan ook nog geen zin om nu al terug te blikken op mijn carrière. Ik wil eerst zien hoe ik dit ga verwerken, hoe fit ik over een halfjaar zal zijn, wat mijn situatie dan is. Maar het is logisch dat ik ernstig rekening houd met het einde van mijn carrière. De factoren zijn nu eenmaal niet in mijn voordeel. Tot het einde van het seizoen kan ik nog bij Germinal Beerschot blijven, zodat ik daar onder professionele begeleiding kan revalideren. Maar ik ben realistisch voor later. Deze zomer zal ik normaal werkloos zijn. De situatie is niet van die aard dat er gauw gepraat zal worden over een contractverlenging. Ik besef goed dat deze blessure waarschijnlijk neerkomt op mijn afscheid aan eerste klasse.”

De doelman uit Heist-op-den-Berg denkt er weliswaar niet aan vroegtijdig de handschoenen op te bergen of zich te verzoenen met een rol in de lagere afdelingen. “Alles hangt ervan af of ik straks nog de zin en drive heb om terug te keren. Ik had de intentie om nog één tot twee jaar door te gaan, maar dit komt hard aan. Als tijdens de revalidatie blijkt dat een terugkeer naar het hoogste niveau onmogelijk is, zal ik er alles aan doen om tenminste nog een fatsoenlijk leven na het voetbal te kunnen leiden. In voetbaltermen mag ik dan misschien wel ‘out’ zijn, mijn leven is niet voorbij.”

Moons maakte zijn debuut in eerste klasse bij Lierse (1993-1997), waarna hij voor Germinal Ekeren (1997-1999) en fusieclub Germinal Beerschot (1999-2000) uitkwam. Bij Racing Genk (2000-2006) maakte hij Champions League mee, maar moest hij uiteindelijk wijken voor de beloftevolle Logan Bailly. Na een korte omzwerving bij Lierse keerde Moons vorige zomer terug naar het Kiel waar hij na vijf speeldagen plaats moest ruimen voor Kenny Steppe. Zijn laatste wedstrijd dateert van 1 september, een 2-1 nederlaag tegen Zulte Waregem.
Nu in het nieuws