Praatcafé voor nieuwe jaarmarkt

Print
Olen - Olen jaarmarkt is een van de oudste markten van de Kempen. Toch komen er steeds minder marktkramers opdagen. Daarom zoekt het marktcomité nieuwe mogelijkheden via een praatcafé.
BR />

Met haar 207 jaar is Olen-markt mogelijk de langst bewaarde jaarmarkt van de Kempen. “Toch blijft de jaarmarkt een van de belangrijkste publiekstrekkers in Olen”, zegt Jan Verhaert van het comité Olen jaarmarkt.

“Met duizenden komen de mensen de eerste zondag na 11 november naar onze markt. Maar er zijn steeds minder marktkramers. Dat heeft vooral te maken met economische omstandigheden. Daarom zoeken we voor onze markt nieuwe uitdagingen, want het volk komt sowieso.”

Er leven al heel wat ideeën voor een vernieuwde markt. Zo bestaat de mogelijkheid om een brocanterie toe te voegen. Ook veilingen en het bewuster inschakelen van de verenigingen worden overwogen.

Om zoveel mogelijk ideeën op te doen, organiseert het marktcomité samen met het gemeentebestuur een praatcafé op dinsdag 26 februari om 20u. Dit vindt plaats in zaal De Pelikaan in de Sint Maartensstraat.

Tijdens zo’n praatcafé wordt in kleine groepjes gedebatteerd over de markt. Het gemeentebestuur serveert gratis drank.

RuVh
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio