Stad reikt zonevreemde huizen de hand

Print
Turnhout - Een tiental woningen en een flatgebouw op de Steenweg op Antwerpen liggen zonevreemd in een parkgebied. Van de uitbreidingsplannen van restaurant Savoury wil de stad gebruikmaken om het gebied tot woonzone om te vormen.
BR />

De zaakvoerder van restaurant Savoury, op de Steenweg op Antwerpen buiten de Turnhoutse ring, wil met een aanvraag voor planologisch attest nagaan of hij kan uitbreiden. De zaak ligt met naburige huizen in parkgebied.

Het restaurant wil de bestaande keuken opsplitsen in een warme en koude keuken. Dit laatste deel zou dan in een kleine nieuwbouw achteraan het pand komen.

Savoury wil met een planologisch attest eerst de mogelijkheden aftasten. Krijgt de zaak een gunstig attest, dan moet ze binnen het jaar een bouwvergunning aanvragen. De stad gaat in dat geval het engagement aan om een herbestemming van het parkgebied naar woongebied op te maken.

“Met de aanwezigheid van de drukke verkeersas is de notie van een parkgebied achterhaald”, zegt planoloog Cedric Heerman van de dienst ruimtelijke ordening “We willen het daarom omvormen naar woongebied met landelijk karakter. We koppelen er dan wel voorwaarden aan. Zo komen er geen extra bouwkavels bij.”

Ook als Savoury geen gunstig planologisch attest krijgt, wil de stad het gebied naar woonzone omvormen. “Maar in dat geval kan het wel enkele jaartjes langer duren. Het gaat wel uitsluitend om het gebied ten noorden van de N12.”

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio