Subsidies verenigingen

Print
Mechelen - Voor subsidies aan sportverenigingen is een budget van 350.000 euro beschikbaar. ”De verenigingen zijn immers de belangrijkste partner om ons sportbeleid voort uit te bouwen. ”Alle financiële steun, voor bijvoorbeeld grasvelden en infrastructuur, blijft dus behouden”, stelt Anciaux.
BR />

Mechelse Hattrick

Het project Mechelse Hattrick moet in 2008 op kruissnelheid komen. ”KV en Racing Mechelen, het OCMW en de stad hebben daar intussen een akkoord over”, vertelt de schepen. ”Met sociale projecten stimuleren wij drugspreventie in sportclubs, naschoolse sport en tewerkstelling van anderstaligen.” De stad geeft 20.000 euro, het OCMW nog eens het dubbele.

Bekercompetitie

Voor verschillende bekercompetities heeft de stad 5.750 euro veil. Er is een beker voor voetbal, volleybal en biljart.

Sportevenementen

Naast de reeds bestaande subsidies werkt Mechelen in de loop van dit jaar extra ondersteuning uit. ”Verenigingen zullen een subsidie kunnen krijgen voor de organisatie van een groot sportevenement. Wij trekken daar 15.000 euro voor uit”, aldus Koen Anciaux.

Promotie sporten

Sportkampen voor de jeugd, lessenreeksen voor volwassenen of sportdagen: ook in 2008 staan ze opnieuw op het programma. Om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen en mogelijk uit te breiden, verhoogt Mechelen het budget lichtjes tot 75.000 euro.

Eneco Tour

Wielerliefhebbers blijven dit jaar niet op hun honger zitten in Mechelen. De slottijdrit die op 27 augustus plaatsvindt, vraagt een investering van 70.000 euro.

Sven VAN HAEZENDONCK

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio