Behoud van ons Nest bekommerd om verkeersoverlast

Print
Arendonk - Het buurtcomité Behoud van ons Nest dient een bezwaarschrift in en is momenteel handtekeningen aan het verzamelen tegen een bijkomend bedrijventerrein in de buurt van de Hoge Mauw. Het openbaar onderzoek loopt af op 28 februari.
BR />

Het actiecomité kant zich niet uitdrukkelijk tegen de inplanting van het bedrijventerrein in hun buurt. Ze zien de komst van commercieel gerichte bedrijven in Huiskens, zogenaamde zichtlocaties, niet zitten. De grootse bekommernis die in de buurt leeft, is de verkeersoverlast. In plaats van de toegangsweg op te schuiven naar het centrum zien de buurtbewoners meer heil in een doorsteek naar de lange afrit langs de E34.

Leo Adriaensen woont in Huiskens, vlakbij de plaats waar de nieuwe hoofdtoegang naar de Hoge Mauw mogelijk komt. “Een rotonde voor je voordeur is niet leuk”, vertelt hij. “Maar de toegang naar hier opschuiven en zichtlocaties plannen als buffer langs een drukke invalsweg vlakbij een autostrade, dat zorgt gegarandeerd voor verkeersoverlast en wildparkeren.”

De zaakvoerder van bouwonderneming ALBouw is momenteel de persoon die het voortouw neemt in het protest tegen de nieuwe KMO-zone. Maar hij krijgt niet zoveel volk meer op de been als de voorbije vijf jaar.

“Het klopt dat het wat minder is”, bevestigt hij. “Afgelopen woensdag was het de laatste bijeenkomst van Behoud van Nest en daar zat nog maar de helft van het volk van vroeger. Wellicht denkt iedereen dat alleen Huiskens meer verkeer moet slikken. Maar als het hier dichtslibt, zal het verkeer automatisch uitwegen zoeken naar de woonkernen van Berendonk, Klotputten en zelfs Horststraat.”

DS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio