Aanrander kiest slachtoffers vanuit auto

Print
Merksplas - Bart K. riskeert een straf omdat hij vorig jaar enkele meisjes had aangerand en belaagd. De man reed met zijn auto rond en koos onderweg zijn slachtoffers uit.
BR />

Een van de slachtoffers van Bart K. reed met de fiets vanuit Hoogstraten door de Kolonie in Merksplas. De dader greep haar onderweg vast.

”Gelukkig kwam iemand van de tegenovergestelde richting aangereden. Pas toen is de beklaagde gaan lopen”, zei meester Wim Roefs, de advocaat van het meisje. ”Mijn cliënte kan de zaak maar niet verwerken. Ze blokkeert gewoon. Ik vraag de rechtbank om een deskundige aan te stellen om na te gaan welke therapie ze kan volgen.”

Volgens het Openbaar Ministerie konden de gevolgen van de aanrandingen veel erger zijn als de beklaagde volledig zijn gang zou hebben kunnen gaan.

”De man is al eens veroordeeld voor openbare zedenschennis en voor belaging”, zei openbare aanklager Peter Van Der Flaas. ”Een deskundige wees op een persoonlijkheidsstoornis waardoor een verplichte behandeling noodzakelijk is. Maar omdat hij geen behandeling vraagt en geen schuldbesef heeft, is een gevangenisstraf aangewezen.”

Volgens meester Bart Vosters, de raadsman van Bart K., is een behandeling en het opleggen van voorwaarden toch aangewezen. ”Hij wil van zijn problemen af”, meent Bart Vosters. ”Bepaalde feiten gebeurden plots als hij in de auto zat.”

Vonnis op 19 maart.

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio