Mechelen bouwt nog drie sporthallen bij tegen 2012

Print
Mechelen - De komende vijf jaar investeert Mechelen in drie nieuwe sporthallen. De grootste met zes squashboxen wil het bouwen in de buurt van de Antwerpse- en Liersesteenweg. ”Wellicht in de omgeving van het Oud-Oefenplein”, zegt bevoegd schepen Koen Anciaux (Open Vld). Buurtsporthallen verrijzen er in het centrum en in de wijk Nekkerspoel.
BR />

Mechelen telt vandaag vier grote sporthallen. De oudste aan de Winketkaai, het complex aan De Nekker dat in erfpacht werd gegeven aan de provincie en die van Iham en Leest. ”De voorbije bestuursperiode realiseerden wij buurtsporthallen in Muizen en Walem. Voor de uitbreiding ervan met een bergruimte trekken wij 280.000 euro uit. De politiek van de kleinere sporthallen zetten we trouwens voort”, kondigt Anciaux aan. Voor Nekkerspoel heeft de stad al een locatie op het oog. Dat is ook het geval voor de binnenstad.

Paardenstraatje

De voorstudie voor de bouw van een buurtsporthal in het Paardenstraatje, vlak bij de Veemarkt, wordt dit jaar afgerond. Mechelen reserveert er 20.000 euro voor. Uit de studie moet blijken hoe de samenwerking tussen de verschillende partners kan leiden tot een optimale realisatie van het project. ”Het is een vrij ingewikkeld juridisch kluwen. Zo is het de vraag hoe wij eigenaar Guido De Coninck moeten vergoeden en het Sint-Romboutscollege wil overdag het gebruiksrecht voor de ruimte”, vertelt de sportschepen.

Oud-Oefenplein

Het grootste budget is ingeschreven voor de bouw van een vijfde grote sporthal: 1,3 miljoen. ”Eentje met alles erop en eraan, wat neerkomt op drie basketbalpleinen. Voor zes squashboxen plannen wij een uitgave van 250.000 euro. Vermoedelijk komt ze aan het Oud-Oefenplein”, stelt Koen Anciaux. De zoektocht naar een geschikte locatie voor een gymhal gaat voort. ”Vinden wij die niet, dan komt er sowieso ergens een kleinere turnzaal bij”, belooft de schepen.

Zwembaden

Intussen is samen met Bonheiden en Putte bij het Sportinfrastructuurfonds van de Vlaamse Gemeenschap ook een dossier ingediend voor het nieuwe zwembad aan De Nekker. ”De provincie zal mee participeren”, weet Anciaux.

De vernieuwing van het zwembad in de Leliestraat is bijna rond. ”De buitenaanleg en de verlichting kosten ons nog 120.000 euro. Begin maart start de aanleg van de skeelerpiste. Die zal 315.000 euro kosten.” Voor het oude zwembad op het Rode Kruisplein is het inmiddels duidelijk geworden dat de stad forse subsidies kan binnenrijven voor een restauratie. ”Tot 88 procent. De kans is groot dat de sportclubs er kunnen blijven”, besluit Koen Anciaux.

Sven VAN HAEZENDONCK

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio