Politiezone Rupel pakt illegale vuurtjes aan

Print
Schelle - De politiezone Rupel en de gemeenten van de Rupelstreek hebben afgesproken de strijd aan te gaan tegen sluikstokers. Wie nu nog illegaal een vuurtje wil stoken, denkt dus best twee keer na.
BR />

In het jaarlijks overleg tussen de dienst Leefmilieu van de politiezone Rupel en de gemeentelijke milieudiensten werd afgesproken om in 2008 extra waakzaam te zijn voor illegale vuurtjes en het verbranden van afval. Alleen onbehandeld, droog stukhout mag worden verbrand in een open haard, kachel of in de openlucht zoals in een terrashaard, vuurkorf of vat.

(Tuin)afval is uit den boze. Het verbranden van allerlei afval en behandeld hout kan schadelijke gassen doen vrijkomen. Het verbranden van ander plantaardig materiaal, bijvoorbeeld voor een kampvuur, kerstboomverbrandingen, het opstoken van plantenloof bij land- en tuinbouw of voor het onderhoud van bossen kan alleen na schriftelijke toestemming van de burgemeester zoals bepaald in het uniform politiereglement.

Wie zich eraan bezondigt, krijgt de rekening gepresenteerd. "We ervaren het hier niet als een groot probleem. Ik heb de indruk dat het zelfs wat aan het uitdoven is. In meer landelijke omgevingen komt het misschien vaker voor”, zegt de Schelse burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA).

BaR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio