'Systeem brengt variatie in interieur'

Print
Herentals - Uitgekeken op die foto van uw schoonmoeder of dat stilleven dat al sinds mensenheugenis een plekje aan de muur inpalmt? Dan is de kunstuitleen van Kunst In Huis een mogelijk alternatief. In de Herentalse Lakenhal zijn een maand lang tientallen kunstwerken te bezichtigen en te huren.
BR />

Via Kunst In Huis kan je voor een termijn van maximum zes maanden een kunstwerk huren en in je eigen woning plaatsen of ophangen. Je betaalt daarvoor een kleine maandelijkse huurprijs.

Op die manier krijgt iedereen de mogelijkheid om op een betaalbare manier hedendaagse kunst in huis te halen. Er is zelfs een optie waarmee je het gekozen werk definitief kan aankopen.

Het feit dat Kempenaars voor deze vorm van kunstuitleen helemaal naar de Turnhoutse Warande moeten, vormt een drempel. Daarom komt Kunst In Huis zelf naar de Kempenaars toe. Het initiatief opende woensdag voor een maand de deuren in de Herentalse Lakenhal.

Kleurrijk

“Het feit dat Kunst In Huis nu tijdelijk ook in Herentals zit, lokte ons wel naar hier”, zeggen Bernd Wilms en Agnes Bastiaens, die op de openingsdag een kijkje kwamen nemen. “We kenden het al uit Turnhout, maar hebben voordien toch nooit de stap gezet om een kunstwerk te huren.”

Hun bezoekje aan de collectie in de Lakenhal leverde meteen een optie op een kunstwerkje met gemengde technieken op.

“Ik vraag me echt af hoe de kunstenaar het heeft gemaakt”, zegt Agnes. “Het lijken wel uitgeharde verfspatjes op een fotocollage. Het is wel heel kleurrijk.”

“Kunst moet in de eerste plaats mooi zijn”, vult Bernd aan. “Je kan hier ook een Pol Mara of Roger Raveel huren, maar als ik het niet mooi vind, hoeft het voor mij niet. En het moet natuurlijk qua stijl en afmetingen ook in je interieur passen.”

“We hebben al een plekje in gedachten voor ons gekozen werk, ja. Daar hangt nu een ander kunststuk waarop we wat uitgekeken zijn. Kunst In Huis brengt op die manier toch wat verandering in je woning. Je hoeft niet altijd op hetzelfde te kijken”, besluit de kunstliefhebber.

Hans OTTEN

www.kunstinhuis.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio