Antwerpen heeft wielerschool

Print
Wilrijk -

In het provinciale wielercentrum in Wilrijk werd woensdag door gouverneur Camille Paulus de Vlaamse Wielerschool provincie Antwerpen boven de doopvont gehouden. Die primeur moet zorgen voor een betere ondersteuning van de jeugdwielersport.

BR />

De ‘Vlaamse wielerschool’ bestaat al sinds de jaren ’60 in Herentals op initiatief van kampioen Rik Van Looy. Vlaams minister voor Sport Bert Anciaux vindt dat er in elke Vlaamse provincie een wielerschool moet komen. Antwerpen springt als eerste op die kar. De provincie wil in samenwerking met de bond en de wielerschool de kampioenen van morgen opleiden. Ook wordt een zinvolle, gezonde, vrijetijdsbesteding verschaft aan de jeugd.

Al tijdens de officiële plechtigheden met de obligate speechen woensdagmiddag amuseerde een honderdtal jongeren zich op de piste en het BMX-parcours en bewees zo meteen de waarde van dit initiatief.

Al maakt bijna elke Vlaming wel eens een fietstocht en telt onze provincie tal van wielerkampioenen, -evenementen en supporters, toch is de instroom van jongeren onder de 18 in de wielersport beperkt. Nieuwe initiatieven als de wielerschool kunnen hieraan verhelpen. Want zoals gouverneur Paulus het stelt: de jeugd is ook in de wielersport de toekomst van morgen.

Hugo WILRI

Provinciaal wielercentrum, Moerelei 117, Wilrijk
www.wielercentrumantwerpen.be
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio