Archeologische vereniging rouwt om oud-voorzitter

Print
Mechelen - In de Sint-Martinuskerk in Duffel nemen familie en vrienden vandaag, donderdag, afscheid van Pieter Raffo. Deze man stond bij heel wat Mechelaars bekend als medeoprichter van de Mechelse vereniging voor stadsarcheologie (MVSA).
BR />

De laatste jaren was Pieter Raffo niet echt meer betrokken bij de werking van de Mechelse vereniging voor stadsarcheologie. Maar samen met onder meer de Mechelse historicus Patrick De Greef hield hij een twintigtal jaar geleden de archeologievereniging boven de doopvont.

”Pieter Raffo was jarenlang voorzitter van onze vereniging en had in die periode een grote verdienste”, weet Guido De Coninck van MVSA. ”Zo heeft hij onder meer onderzoek verricht rond de Brusselpoort. Pieter was chemicus van beroep en in die hoedanigheid heeft hij een formule bedacht waardoor leder beter bewaard kan blijven. Omdat zijn werk meer en meer tijd opslorpte, heeft hij zijn engagement in MVSA afgebouwd.”

Pieter Raffo overleed afgelopen vrijdag op 56-jarige leeftijd. Zijn begrafenisplechtigheid vindt vandaag, donderdag, om 11.30u plaats in de Sint- Martinuskerk aan de Kerkstraat in Duffel.

JVdPo

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio