Nutsleidingen komen ondergronds

Print
Retie - Retie wil in verscheidene straten de nutsleidingen van Iveka ondergronds brengen. Daarvoor keurde de gemeente de lastvoorwaarden goed. Vreemd is dat de leidingen van Telenet niet mee ondergronds gaan. De gemeente probeert dit probleem op te lossen.
BR />

Het is de bedoeling dat alle leidingen in het centrum van Retie geleidelijk ondergronds komen te liggen. Tijdens deze werkzaamheden wordt ook de openbare verlichting vernieuwd. De straten Kromstraat, Boesdijk, Hoogstraat, Nieuwstraat, Pijlstraat en Hobrugstraat komen het eerst aan de beurt.

”Wij willen de leidingen ondergronds om veiligheidsredenen”, vertelt schepen van Openbare Werken Patrick Geuens (Nieuw Retie). ”Maar ook het esthetische element speelt zeker een rol. De totale kostprijs van de werkzaamheden bedraagt ongeveer 157.000 euro.”

Vreemd is dat het gaat om nutsleidingen van Eandis-Iveka. Telenet heeft ook leidingen aan de palen hangen, maar wil die niet ondergronds brengen. Te duur, klinkt het daar.

”Toch willen we Telenet overhalen”, meent Geuens. ”Het is te gek om twee keer de straten op te breken voor hetzelfde werk. En in de besluitvorming is opgenomen dat de betonnen palen weg moeten. Volgens ons kan Telenet beter gebruikmaken van deze gelegenheid. Het bespaart hen later extra kosten.”

FrSt
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio