Den Leeuweric trekt naar Wouwerstraat

Print
Turnhout - VZW Den Leeuweric heeft een grond gekochtin de bocht van de Wouwerstraat aan het kanaal. Eind 2008 start daar de bouw van een opvang voor veertien licht mentaal gehandicapten. Bij het ontwerpen van het verblijf is rekening gehouden met de eventuele komst van de Noordboulevard.
BR />

VZW Den Leeuweric heeft al verschillende huizen waar mensen met een licht en matig verstandelijke beperking worden opgevangen en begeleid. Omdat het huis in Oud-Turnhout niet meer toereikend is, moeten de veertien bewoners verhuizen naar een nieuw pand in de Wouwerstraat.

De nieuwbouw wordt een eerder brede woning met twee verdiepingen die past in het straatbeeld. Hoewel het verblijf geen appartementsblok is, vreest een toekomstige overbuur toch dat de zon zijn ramen niet meer zal bereiken. Dat is mogelijk volgens de stad.

In het gebouw komen kamers, twee leefruimtes, vergaderruimtes en een centrale keuken. Er zal 24 uur op 24 een begeleider aanwezig zijn.

Eind 2008 begint Den Leeuweric aan de bouw van het verblijf. De kosten zijn geraamd op 1 miljoen euro. Als het huis eenmaal af is, hoopt de vzw op de goodwill van de buurt om de nieuwe bewoners te integreren. “Het zijn gewone mensen met een beetje minder talent.”

Op lange termijn komen er nog meer veranderingen in de buurt. De stad onderhandelt nog steeds met de NMBS voor de aanleg van een Noordboulevard tussen de Wouwerstraat en de Guldensporenlei. Als die er komt, wordt het hele stuk tussen het kanaal en Wouwerstraat woongebied met verbindingsstraten.

MaMi
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio