Maxim verliest strijd tegen hersentumor

Print
Sint-Katelijne-Waver - Vooruitstrevende behandelingen, verschillende benefietacties en massa’s steunbetuigingen van zelfs motorcrossgrootheid Joël Smets hebben Maxim De Vos niet kunnen helpen. Ruim vier jaar nadat bij de jongen uit Katelijne een kwaadaardige hersentumor was vastgesteld, is die hem afgelopen zondag fataal geworden.
BR />

Maxim De Vos uit Sint-Katelijne-Waver was amper elf jaar toen artsen in de herfst van 2003 een kwaadaardige hersentumor ontdekten. Meteen volgde een intensieve radio- en chemotherapie. Later ging het gezin De Vos te rade bij professor Stefaan Van Gool van het Leuvense Gasthuisbergziekenhuis voor een experimentele behandeling door vaccinatie, die de groei van de tumor tegenhield.

Ondanks de ziekte die Maxim trof, vond zijn gezin de kracht om intussen met benefietacties middelen in te zamelen voor de vzw Olivia Hendrickx Research Fund. Deze vzw verzamelt fondsen om experimentele behandelingen zoals die van professor Van Gool uit te bouwen. Zo werd onder meer een motorcross georganiseerd, aangezien Maxim en zijn papa Frank echte motorcrossfanaten waren. Tijdens een van de wedstrijden die ze gingen bekijken, leerde het duo Joël Smets kennen. Sindsdien informeerde de meervoudig wereldkampioen zelfs regelmatig naar de gezondheid van Maxim.

Maar ook vanuit de eigen gemeente kreeg het gezin heel wat steun. Zo organiseerden enkele vrienden van Maxims ouders een benefietparty in de Mechelse Veilingen.

Concert van TSM

Jammer genoeg volstonden alle experimentele behandelingen niet om Maxims ziekte de baas te kunnen. Desondanks genoot de tiener amper een jaar geleden nog met volle teugen van het concert met zeven deejays, dat de Technische Scholen Mechelen (TSM) voor hem had opgezet. ”Ik had nooit verwacht dat mijn school dit voor mij zou doen”, zei hij toen stilletjes.

Afgelopen zondag, op amper zestienjarige leeftijd, verloor Maxim De Vos de oneerlijke strijd tegen zijn ziekte. ”Maxim heeft zijn ziekte altijd moedig en met veel doorzettingsvermogen gedragen. Zijn lach heeft hij nooit verloren, zelfs niet op het einde. Dat zal ons altijd bijblijven”, wil zijn papa Frank De Vos kwijt.

Op de website van motorcrosser Joël Smets is al een rouwregister voor Maxim geopend. De begrafenisplechtigheid van de jonge Katelijnenaar vindt komende zaterdag 23 februari vanaf 11u plaats in de parochiekerk Sint-Catharina in het centrum van Katelijne.

Jan VAN DE POEL

www.joelsmets.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio