Patrick Janssens onder vuur

Print
Antwerpen -

Burgemeester Janssens krijgt het maandag lastig tijdens de zitting van de gemeenteraad. Alle fracties protesteren tegen een uitspraak die hij zaterdag deed in onze krant. Zelfs zijn eigen sp.a kondigt een interpellatie aan.

BR />

“Het politieke spel in de gemeenteraad vormt vaak een grote hindernis om dingen te bereiken. Ik wil zeker niet pleiten voor de afschaffing ervan, maar de zaken zouden wel sneller vooruitgaan”, zei Patrick Janssens in Gazet van Antwerpen. Die uitspraak ligt alle fracties van de gemeenteraad zwaar op de maag. Janssens mag interpellaties verwachten van Filip Dewinter (VBVlott), maar ook van Annick De Ridder (Open Vld), Bart De Wever (CD&V/N-VA), Freya Piryns (Groen!) en zelfs van zijn partijgenoot Jo Vermeulen (sp.a-spirit).

“Janssens kan het niet laten, enkele keren per jaar zegt hij iets waarvan je gewoon achterover valt”, zegt Annick De Ridder. “In de wandelgangen noemen we zo’n ongecontroleerde uitspraak al een Janssenske.”

Ook de andere fracties vinden dergelijke uitlatingen van de burgemeester niet democratisch. Vlott-raadslid Hugo Coveliers spreekt hem zelfs consequent aan met “president”.

Opmerkelijk is dat ook sp.a-spirit- fractieleider Jo Vermeulen een interpellatie voorbereidt. “Ik wil aan de hand van voorbeelden aantonen dat sommige dossiers net sneller gaan na actie in de raad”, aldus Vermeulen.

Patrick Janssens zelf reageert laconiek: “Er wordt mij dus verweten dat ik de gemeenteraad niet wil afschaffen. Raar, hoor.”

LM
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio