Soudal stelt bedrijf open voor leerkrachten

Dertien Kempense bedrijven hebben woensdag hun deuren opengesteld voor leerkrachten. De Bedrijvendag voor leerkrachten van werkgeversorganisatie VKW wil de brug slaan tussen onderwijs en industrie. Twintig leerkrachten gingen met die instelling een kijkje nemen bij Soudal.

BR />

170 onderwijzers uit onze regio schreven zich in voor de Bedrijvendag voor Leerkrachten. Twintig daarvan spendeerden hun woensdagnamiddag in Soudal. Zelfs Tessenderlo was er vertegenwoordigd met een hoop leerkrachten houtbewerking.

“Houtbewerkingsbedrijven zijn niet altijd enthousiast om een hoop leerlingen te ontvangen”, vertelt een leerkracht. “Dus offeren wij onze woensdagnamiddag op om de kennis die wij hier krijgen over te brengen op de leerlingen.”

Kennisoverdracht, dat is onder meer waar het VKW om te doen is. Met de tweejaarlijkse bedrijvendag wil de werkgeversorganisatie de binding tussen onderwijs en industrie versterken.

“Die twee zouden vurige minnaars moeten zijn”, vindt ondervoorzitter Wim Gevers. “Leraars bereiden hun leerlingen voor op hun toekomstige werksituatie. Daarom is het belangrijk dat ook leerkrachten weten hoe een bedrijf werkt.”

Praktijk

Voor Luc Thys, marketing director van Soudal is het dan weer een gelegenheid om een nieuw publiek te ontmoeten. “Via onze producten komen wij met iedereen in contact, maar nooit rechtstreeks met die mensen. Dat maken we op deze manier goed.”

Voor een keer waren het eens de leraars die stil moesten zijn en luisteren. Maar dat viel blijkbaar goed mee. “Het was leuk om alles eens in praktijk te zien”, vertelt een leerkracht van de Turnhoutse Handelsschool. “We hebben ook wat oud-leerlingen gezien die het hier heel goed doen. Als we dat in de klas vertellen, kunnen we onze leerlingen weer motiveren.”

Bij bevraging van VKW tijdens vorige edities bleek dat soms tot vijftig procent van de deelnemende leraars voor de eerste keer een bedrijf bezocht.

In Soudal viel vooral op dat de leerkrachten van het ASO afwezig zijn. “Nochtans komen ook ASO-leerlingen in bedrijven terecht”, zegt Wim Gevers nog. Een dikke buis voor hen dus.

Marian MICHIELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio