Moeder stuurt dochter naar huis na dodelijk ongeval

Print
Brecht -

Fietser Juul V.d.B. (70) werd op 5 mei 2007 doodgereden in Sint-Job-in-’t- Goor. Hoewel de moeder na het ongeval beweerde dat zij stuurde, bleek uit onderzoek dat haar 27-jarige dochter reed. Die riskeert een boete en een rijverbod omdat ze de plaats van het ongeval verliet.

BR />

Juul V.d.B. fietste op 5 mei 2007 na de schaakclub naar huis. Aan het kruispunt Brechtsebaan - Eikenlei stak hij zonder licht plots de baan over. Britta G. kon hem niet meer ontwijken en Juul overleed ter plaatse. Volgens de procureur belde de bestuurster na het ongeval in paniek haar moeder. Dat die een valse verklaring aflegde, noemt hij laakbaar, maar alleen de dochter wordt vervolgd voor vluchtmisdrijf. Britta G. riskeert 2.200 euro boete en drie maanden rijverbod. Haar advocate legde uit dat de moeder in maart 2007 haar man verloor en eerder twee zonen. Zij wilde haar dochter niet meer verdriet aandoen en in een emotionele reactie verklaarde ze dat zij stuurde. De advocate pleitte de vrijspraak omdat ze meent dat het vluchtmisdrijf gebeurde onder ’morele dwang’ van de moeder.

De kinderen van Juul kwamen naar de zitting op de politierechtbank luisteren. Ze zijn ontgoocheld dat ze via de geruchtenmolen in het dorp moesten horen dat hun vader werd doodgereden door de dochter. Volgens hen ondernamen twee inzittenden ook niets na het ongeval en ze vragen zich af waarom het parket geen verkeersdeskundige aanstelde. De nabestaanden vragen voorlopig een euro schadevergoeding. Vonnis op 12 maart.

SdK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio