Korte brand vernielt ruimte boven wassalon

Print
Mechelen - Een korte brand heeft woensdagmiddag zware schade aangericht in de leegstaande woonruimte boven wassalon De Wasboetiek aan de Tervuursesteenweg in Mechelen. De zaakvoerder werd bij de aanblik van zijn geteisterde wassalon onwel en moest worden afgevoerd.
BR />

Al sinds 1999 verhuurt Ingrid Gooris uit Mechelen haar pand aan de Tervuursesteenweg aan de uitbater van wassalon De Wasboetiek. Zij kreeg woensdagmiddag al voor de derde keer het bericht dat daar brand was ontstaan. “Voor 1999 werd er twee keer brand gesticht via de brievenbus. Maar deze keer is de schade wel het grootst”, stelt ze vast.

“Het lijkt erop dat het vuur ontstaan is aan de trap. Vervolgens heeft het zich door de traphal verspreid over de twee trappen tussen de gelijkvloerse en de hogere verdiepingen van het pand”, zegt adjudant Karel Van Heetvelde van de Mechelse brandweer. Omdat de verdiepingen van het gebouw op een zetel na leeg bleken, hoefde het korps nog amper te blussen. De eerste en tweede verdieping leden wel veel roetschade.

Aangezien meteen na de bestrijding van de brand vermoedens rezen dat het vuur aangestoken kon zijn, stuurde het Mechelse parket woensdag nog een branddeskundige langs. Zijn onderzoek maakte duidelijk dat de brand inderdaad opzettelijk was gesticht. Maar naar de dader heeft het Mechelse parket momenteel nog het gissen.

“In het wassalon zijn al verschillende vandalenstreken uitgehaald. Zo worden soms de leidingen van de wasmachines stuk gestoken en onlangs werd zelfs een paneel van de machine voor het waspoeder in brand gestoken”, geeft Ingrid Gooris aan.

De zaakvoerder van De Wasboetiek, een zeventiger uit Haacht, kon de aanblik van zijn geteisterde zaak bij zijn aankomst maar moeilijk aan. Hij werd onwel en moest zuurstof toegediend krijgen. Daarna werd hij voor verzorging overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis.

Jan VAN DE POEL

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio