Truck zonder dodehoekspiegel schept 66-jarige fietsster

Print
Deurne -

Een vrouw van 66 verkeert in levensgevaar nadat ze woensdagochtend met haar fiets onder een vrachtwagen terechtkwam. De bestuurder zag het slachtoffer niet omdat hij geen dodehoekspiegels heeft. De vrouw werd een vijftal meter onder de wielen meegesleurd.

BR />

Op het kruispunt van de Slachthuislaan met de Bisschoppenhoflaan schepte de 28-jarige Poolse vrachtwagenbestuurder het slachtoffer uit Deurne toen hij rond 9.15u de brug aan het Sportpaleis opdraaide. De vrouw kwam terecht onder het rechtse voorwiel van het gevaarte. In kritieke toestand werd ze naar Stuivenberg gebracht. De 69-jarige echtgenoot van het slachtoffer fietste achter zijn vrouw en zag het ongeval gebeuren, net zoals een jonge buurtbewoonster die voor haar badkamerraam stond. De echtgenoot ging in shock mee naar het ziekenhuis. De ooggetuige en de vrachtwagenchauffeur werden opgevangen door het stressteam van de politie.

Het parket stuurde een deskundige ter plaatse. Volgens de eerste bevindingen gaat het om een dodehoekongeval. De Poolse trekker had geen speciale spiegels. Tot 12u bleef het kruispunt afgesloten wat in de omgeving lange files veroorzaakte.

SaCa
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio