OCMW-personeel verliest feestdagen

Print
Lier - OCMW-personeelsleden die dagdienst hebben en die deeltijds werken, kunnen niet langer van alle wettelijke feestdagen genieten. De vakbonden protesteren, maar OCMW-voorzitter John Vermeulen (Open Vld) zegt dat hij de wet toepast.
BR />

“Tot december vorig jaar kreeg deze groep mensen een deel van de feestdag, naargelang de verhouding van de breuk waarin ze tewerkgesteld waren. Dat systeem werd al jaren zo toegepast en leek ons het eerlijkste. Nu voert het Lierse OCMW van de ene dag op de andere het systeem van de bluts met de buil in. Dit betekent dat wie werkt de feestdag krijgt en wie toevallig net die dag vrij heeft de feestdag kan vergeten”, zegt vakbondsafgevaardigde Pierre Kusseneers (ACOD).

“Het rusthuispersoneel met het laagste inkomen, namelijk het onderhoudspersoneel en de administratie, wordt hierdoor getroffen. Het keukenpersoneel en het verplegend en verzorgend personeel vallen immers niet onder deze maatregel. Bij hen worden alle feestdagen in de maandnorm verrekend”, aldus gewestelijk secretaris Jan Dendooven (ACVOD).

Beide vakbonden zijn vooral ook boos omdat de beslissing zonder enige vorm van overleg genomen werd. “Jarenlange tradities van overleg en oplossingen zoeken zijn blijkbaar niet meer geldig. Nochtans hebben we in Lier altijd een OCMW-bestuur gehad dat het goed meende met zijn personeel. Daarom vragen we dat het oude systeem behouden blijft”, zegt Kusseneers.

Volgens OCMW-voorzitter John Vermeulen is dit onmogelijk. “Ik begrijp de commotie, maar als OCMW-bestuur kunnen we niet anders dan de wet volgen.” “Merkwaardig dat de wetgever de voorbije jaren nooit gemeld heeft dat we verkeerd bezig waren”, besluiten de beide vakbondsmensen.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio