Brand vernielt rijwoning

Print
Turnhout - In de Turnhoutse Taxandriastraat brak woensdag rond 21.30u een felle brand uit in een rijhuisje. Het vuur vernielde het grootste deel van de woonruimtes. De brandweer moest de bewoner naar het ziekenhuis overbrengenomdat hij te veel rook binnen kreeg.
BR />

Door nog onbekende reden ontstond woensdag omstreeks 21.30u brand in een woning in de sociale verkaveling van de Taxandriastraat in de Turnhoutse wijk Schorvoort.

“Bij onze aankomst ging het al om een uitslaande brand, zowel aan de voor- als achterzijde”, zei de Turnhoutse brandweer. “Op de oorzaak hebben wij daardoor nog geen enkel zicht.”

De spuitgasten hadden het vuur snel onder controle, maar konden niet verhinderen dat het felle vuur het volledige interieur van de woning verwoestte. Het gebouw is onbewoonbaar. De bewoner hapte te veel rook naar binnen en moest voor verzorging in het ziekenhuis worden opgenomen.

De brandweer kon de aanpalende rijhuizen vrijwaren. Die liepen lichte rookschade op. Omdat die leefruimtes woensdagavond nog te vol hingen met verbrandingsgassen besloten de buren de nacht elders door te brengen.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio