Vlammenzee verteert stal met hout

Print
Laakdal - De brandweerkorpsen van Westerlo en Geel rukten woensdagavond massaal uit voor een stalbrand op de Oude Diestersebaan in Veerle (Laakdal). Een opslagplaats van hout ging in vlammen op.
BR />

Het gebouw stond los van een woning in de kleine doodlopende straat vlakbij de grens met Averbode (Scherpenheuvel-Zichem). Het complex deed vroeger dienst als kippenstal. Een verre buur zag de stal rond 17u smeulen en verwittigde brandweer Geel.

”Brandweer Westerlo is als dichtstbijzijnde korps als eerste ter plaatse gestuurd. We kregen de melding dat het om een uitslaande brand van een kippenstal ging. De korpsen rukten massaal uit omdat er geen gegevens waren over de omvang van de stal”, verklaart Koen Bollen van brandweer Geel.

”In de stal lagen grote hoeveelheden hout opgeslagen. Een scheidingsmuur sneed de stal doormidden. We hebben een gedeelte naast de scheidingsmuur kunnen vrijwaren”, zegt de brandweercommandant.

De twee brandweerkorpsen hadden tot ruim na 19u werk met het nablussen van het smeulende hout. De eigenaar was een kwartier van huis weg toen het vuur ontstond. Zijn woning bleef gevrijwaard. Het is onduidelijk hoe de vlammenzee is ontstaan.

WVdB, AK
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio