Dieven breken gevulde kluis uit basisschooltje

Print
Herentals - Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de kluis uit de vrije basisschool Wijngaard in de gelijknamige straat in Herentals weten te roven. Daarbij richtten ze heel wat schade aan. In de brandkast stak een behoorlijke som geld.
BR />

Criminelen hadden de toegangsdeur naar de kleine basisschool Wijngaard opengebroken. Vervolgens drongen ze de kantoren van de directie en het secretariaat binnen, waar ze de hele boel overhoophaalden. “Ze waren duidelijk alleen op geld uit”, klinkt het in het schooltje. “Ons computermateriaal bleef onaangeroerd.”

De dieven vonden uiteindelijk wat ze zochten: de kluis van de Wijngaard. Hoewel die stevig verankerd zat in de muur, slaagden de boeven erin die uit te breken en mee te nemen.

“We hebben de indruk dat ze erg professioneel te werk zijn gegaan. Niemand in de buurt heeft iets van de inbraak gemerkt. Die is ook pas vanmorgen (woensdag, red.) rond 7.30u vastgesteld.”

Met de safe maakten de inbrekers ook een behoorlijke som geld buit. “In de kluis staken de opbrengsten van onze Damiaanactie en onze quiz. Die quiz was nog niet zo lang achter de rug, de Damiaanactie loopt nog volop.

Normaal bewaren we dat geld maar even in de school, tot we het naar de bank brengen. Of de dieven geweten hebben dat die opbrengsten hier nog aanwezig waren, durf ik echt niet te zeggen.”

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio