Kalende mannen "niet onaantrekkelijk"

Kalende mannen hoeven niet meer te treuren. In tegenstelling tot wat veel wordt gedacht, vindt een groot deel van de Nederlandse vrouwen deze coupe helemaal niet onaantrekkelijk, zo blijkt uit onderzoek van Ruigrok/NetPanel onder 543 mensen, in opdracht van shampoomaker Andrélon.

Belga

Voor 36 procent van de vrouwen is een man met een steeds dunner wordende bedekking van de hoofdhuid niet meer of minder aantrekkelijk dan mannen met een weelderige haardos. Maar wie probeert zijn minimale bezit te camoufleren alsof het nog heel wat is, wordt genadeloos afgemaakt. Zeker 88 procent van de vrouwen zegt dan liever een kale man te zien.

Uit de studie blijkt voorts dat mannen steeds "vrouwelijker" met hun haar omgaan. Zo vindt ruim een derde van de mannen dat hun dag pas goed is als ook hun haar goed zit. "Niet voor niets wast 39 procent van de mannen dan ook elke dag zijn haar. Een op de tien mannen föhnt zijn haar wel eens en eenzelfde aantal waagt zich wel eens aan een kleurtje", stellen de onderzoekers.