Met 27.000 over smalle brug - Discussie

Met 27.000 over smalle brug - Discussie

Met 27.000 over smalle brug - Discussie

Print
Antwerpen - Vanaf maandag 25 februari start de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel met de renovatie van de Noorderlaanbrug.
Die ingreep treft de 27.000 automobilisten die de brug tweemaal per dag gebruiken. De eerste hinder wordt staduitwaarts verwacht, twee maanden later is het ook richting stad prijs. De werkzaamheden, die twee jaar zullen duren, vinden plaats in het kader van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen. Daarbij hoort onder meer de verbreding van het Albertkanaal en de verhoging van 7 bruggen over dat kanaal. Beide maatregelen passen in een optimaler gebruik van de waterweg.

Om de hinder zo klein mogelijk te houden, wordt automobilisten gevraagd om Singel en Ring te gebruiken. Het lokaal verkeer wordt over de IJzerlaan en de Groenendaallaan gestuurd. Voor het openbaar vervoer komt de Evenementenlijn, lijn 6, in zicht. Hiervoor wordt de Park & Ride Metropolis aangeprezen. Ook tram 3 en Park & Ride Keizershoek genieten dat statuut. Cinemacomplex Metropolis en handelszaken in de buurt blijven de hele tijd bereikbaar.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio