Rel krijgt staartje

Voor een van de betrokkenen krijgt de vechtpartij van nieuwjaarsdag op de Ter Heydelaan een staartje: hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen omdat hij een agent heeft belaagd.

De politie kon ook de andere dronkenlappen identificeren, maar zij werden niet gedagvaard. Een dronken chauffeur ramde op 1 januari vier geparkeerde .. auto’s op de Ter Heydelaan. De ravage was enorm, maar er was alleen stoffelijke schade. Toch beleefden de agenten van de afdeling Oost een hete avond: de inspecteurs die de vaststellingen deden, werden belaagd door een groepje dronken mensen.

De amokmakers probeerden de veroorzaker van het ongeval uit de politiecombi te sleuren. De twee agentes die als eersten arriveerden op de plek van het ongeval, vroegen dringend om bijstand. Dat was nodig, want de ordehandhavers werden ook fysiek aangepakt. Na de rel kozen de boelzoekers het hazenpad. De politie startte een onderzoek en kon alle betrokkenen identificeren. “De hoofdverdachte heeft toegegeven dat hij een agent heeft belaagd”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Hij werd niet aangehouden maar krijgt een dagvaarding.” Het parket zal een strenge straf vorderen, omdat het niet wil dat er aan politiemensen wordt geraakt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio