Ook Belgen op Liechtenstein-lijst

Print
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) vermoedt dat er ook Belgen staan op de cd-rom die de Duitse belastingdiensten in handen kregen over belastingontduiking in de ministaat Liechtenstein.
Op basis van de cd-rom die in handen kwam van de Duitse belastingdiensten brak een van de grootste fraudeschandalen uit de geschiedenis uit. Er staan zowat 750 namen op. Dat schrijft De Standaard donderdag.

"Het zit er dik in dat er op die cd-rom ook namen van Belgen staan", zegt Frank Philipsen, de topman van de BBI. De belastinginspectie volgt het dossier van nabij. "Elke fiscale fraude interesseert ons, ook dit geval dus", aldus Philipsen. "We zullen wel de geëigende wegen moeten volgen om die buitenlandse gegevens in handen te krijgen zodat de wettelijkheid van de gegevens gewaarborgd blijft." Fiscale advocaten zeggen dat de route naar Liechtenstein door heel wat Belgen bewandeld is. "In de jaren tachtig en negentig is dat vrij vaak geadviseerd", zegt Bruno Cardoen van het fiscaal advocatenkantoor Dauginet.
Nu in het nieuws