Sint-Anna vraagt hernummering woningen

Print
Waasmunster -

Wijkraad Sint-Anna vraagt een nieuwe doorlopende nummering voor de woningen in de straten Sint-Anna en Sint-Annastraat op het grondgebied Hamme en Waasmunster. Ook kleinere straten en wegjes krijgen best een naam. Dit alles is nodig om meer veiligheid te waarborgen.

De wijk Sint-Anna ligt zowel op grondgebied Hamme als Waasmunster. “De hoofdweg die een verbinding vormt met Zele heeft in beide gemeenten een andere naam”, legt voorzitter van de wijkraad Antoine De Meirsman uit. “In Hamme heet deze straat Sint-Anna, in Waasmunster Sint-Annastraat elk met een aparte huisnummering.

Dat zorgt voor verwarring die bij hulpverlening fatale gevolgen kan hebben. Zowel op grondgebied Hamme als Waasmunster staan er woningen met hetzelfde huisnummer de ene woning in Sint-Anna de andere even verder in Sint-Annastraat. Bovendien zijn er teveel huizen met eenzelfde huisnummer maar met bijgevoegde letter. Die gaan soms tot de K. Ik mag er niet aan denken dat een MUGteam of de brandweer bij een verkeerde woning aankomt.”

De wijkraad vindt deze toestand niet langer aanvaardbaar. Volgens De Meirsman wordt het zoeken naar het juiste adres steeds moeilijker voor hulpdiensten, post, koerierbedrijven, toeristen en bezoekers zelfs voor de inwoners van Sint-Anna. Wijkraad Sint-Anna lanceert een voorstel. “Er komt een nieuwe nummering over de gemeentegrenzen van Hamme en Waasmunster. Wel blijven de huidige straatnamen Sint-Anna en Sint-Annastraat behouden. De aanduidingen met letters verdwijnen. Er wordt bij het hernummeren rekening gehouden met nog niet bebouwde kavels.”

Sommige wijkbewoners vrezen tegenkanting van bedrijven en middenstand die dan voor nieuw drukwerk moeten zorgen. Volgens De Meirsman zijn die kosten door het stijgend e-mailverkeer miniem. Schepen Hilde Landtsheer (Open Vld) in Hamme, gaat het voorstel aankaarten bij het schepencollege. “Wel is er overleg nodig tussen beide betrokken gemeentebesturen.”

W

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio