Inbrekers halen Wereldwinkel overhoop

Print
Herentals -

Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in de Oxfam Wereldwinkel op het Herentalse Begijnhof. Nadat ze er vruchteloos naar geld hadden gezocht, drongen ze verderop de woning van de verantwoordelijke binnen. Die betrapte de dieven op heterdaad en verjoeg hen zonder buit.

Dieven forceerden maandagochtend de deur van de Oxfam Wereldwinkel in het Begijnhof. Binnen doorzochten ze alle ruimtes, trokken kasten en laden open en schoven gordijntjes opzij.

“Ze waren duidelijk op zoek naar geld”, zegt verantwoordelijke Chris Dijck.“Zelfs het koffieblik was door hen geopend. Er was geen geld in de winkel aanwezig, zodat ze weer weggegaan zijn. Ik heb niet de indruk dat er iets anders weg is.”

Bloempot

De dieven bliezen nog niet de aftocht. Ze drongen daarentegen de woning van Chris Dijck aan de ingang van het Begijnhof binnen. “Ze kregen hier een venster open, maar daardoor sneuvelde een bloempot. Ik schrok wakker en liep naar beneden. Ik dacht dat de poort van het Begijnhof weer niet goed in het slot zat. Had ik geweten dat er inbrekers in huis zaten, had ik het niet eens gedurfd.”

Ze botste in het eerste kamertje van haar begijnenwoning op de dieven. “Het waren twee schimmen in het duister”, vertelt de vrouw. “Ik begon van het schrikken op hen te schelden.

Ze sprongen meteen op de tafel en vluchtten weer via het venster naar buiten. Het waren best lenige kerels, dus ik vermoed dat het nog jonge gasten waren. Ik heb hen niet goed genoeg gezien om een beschrijving te kunnen geven. Ik denk niet dat ze zelfs maar de kans gehad hebben om bij mij in huis rond te kijken.”

Hans OTTE
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio