Wasserette gaat amoureus

Print
Mechelen -

De Werkgroep Integratie Vluchtelingen Mechelen en partners laten vrijdag in een leegstaande wasserette in de Hanswijkstraat een film vol liefdesperikelen draaien. “Verhalentijn gaat over de dingen die binnen- en buitenlandse wasserettebezoekers binden”, legt een Werkgroep- medewerker uit.

Om vluchtelingen op een positieve manier in beeld te brengen, pakt de Werkgroep Integratie Vluchtelingen Mechelen graag uit met creatieve acties. Zo zet de vzw speciaal voor Valentijn een cineaste van de Antwerpse filmschool aan het werk. Zij legde tussen de wasmachines aan de Mechelse Onze-Lieve-Vrouwestraat liefdesverhalen vast op videoband. Een kijkje in de harten van de binnen- en buitenlandse klanten.

”Een wasserette trekt een heel divers publiek. Precies daarom is ook De Netezon zo’n interessante locatie om naar de liefdesverhalen van bezoekers te vragen. Als er een ding is wat vluchtelingen én Belgen verbindt, dan is het dat: geluk en miserie op relationeel vlak. De liefde kennen we allemaal”, zegt Werkgroep-medewerker Andreas De boer, die ook een aantal getuigenissen mee vertaalde.

Welke liefdesverhalen uit de wasserette Andreas het meest raakten? ”Er zitten heel wat pakkende verhalen bij. Zo denk ik aan een dame die haar man in Congo al jaren niet zag. Of het Afghaans koppeltje dat in eigen land geen Valentijn kent. Verder is er ook een Belgische dame die nooit het geluk had de liefde te ontmoeten: ook dat verhaal blijft bij”, zegt Andreas.

Cursussen ’schrijven’

Na de Verhalentijn-film vrijdag om 20u in de leegstaande wasfabriek Ideal (Hanswijkstraat 4), organiseert de Werkgroep en partners het hele jaar door nog meer projecten en workshops rond de liefde. ”Zo regelen we bijvoorbeeld cursussen ’schrijven en presenteren’. De liefde en het wassalon blijven de rode draad doorheen alle activiteiten. De bedoeling is om dit jaar vol romantiek op Valentijn 2009 met een live voorstelling van Verhalentijn af te sluiten. Vluchtelingen en Belgen mogen hun liefdesverhaal dan zelf in hartje stad voordragen”, besluit Andreas De boer.

Sofie MERCKX
BR />
015-34.07.88, www.verhalentijn.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio