Christophe Collignon bemiddelaar bij verdeelde PS van Hoei

Print
Het bestuur van de PS-federatie Hoei-Borgworm heeft gemeenschapssenator Christophe Collignon aangeduid als bemiddelaar bij de Union Socialiste Communale (USC) van Hoei. Dat gebeurde na het dissidente stemgedrag van enkele PS-leden, onder wie twee schepenen, maandagavond over het gemeentelijke plan van aanleg voor het parc des Récollets. Daardoor werd een voorstel van de oppositie goedgekeurd.
De PS-federatie kwam dinsdagvoormiddag in spoed bijeen. Er werd beslist om een extern persoon aan te duiden om de eenheid binnen de socialistische familie te herstellen. "De federatie heeft mij de opdracht gegeven de toestand te onderzoeken die geleid hebben tot de onenigheid onder de partijleden", verklaarde Christophe Collignon. Hij is van plan om zoveel mogelijk mensen te spreken. De eerste contacten hebben overigens reeds plaatsgevonden.

De federatie wil het vertrouwen en de dialoog binnen de PS van Hoei herstellen. Maar het komt er volgens Collignon ook op aan om de coalitiepartner te tonen dat er een bereidheid bestaan om de stabiliteit te herstellen.
Nu in het nieuws