Jonge computerdokters verhuizen naar Hemiksem

Print
Hove - Het jonge IT-bedrijf Winlin van de al even jonge Pascal Watteel (26) en Ivan Faes (27) is zijn kinderschoenen ontgroeid en verhuist van Hove naar de Heuvelstraat in Hemiksem. Winlin geeft bedrijven professionele computerhulp.
BR />
”Naast mijn vennoot en ik hebben we drie techniekers/netwerkbeheerders die meestal op de baan zijn”, zegt Ivan Faes. ”In Hemiksem is het bedoeling door te groeien. Zo komt er zeker een programmeur bij, onder meer om het element van webdesign meer uit te bouwen. Daarom waren we op zoek naar een échte kantoorruimte, want bij de opstart in 2005 zijn we begonnen in de woning van mijn ouders. Ik kan die programmeur toch moeilijk in de living zetten.”

Het Winlin-verhaal is begonnen met hosting. ”Zeg maar het ’parkeren’ van websites op servers. Daartoe huren we een klasse A datacenter in Diegem. Tot onze grote klanten behoren onder meer VLM Airlines, Kia Motors en Bobbejaanland. Voorts hebben we al zo’n vierhonderd kmo’s in ons bestand.”

Consulting, networking, security en webdesign zijn de andere diensten in het aanbod. ”We gaan heel breed, van het bevestigen van de kabels tegen de muur tot de installatie van alle software en computers. Ook de moeilijkere dingen gaan we niet uit de weg. Zo doen we de beveiliging van een aantal casino’s.”

Service en kennis zijn niet van hun scherm weg te branden. ”Je moet weten waar je mee bezig bent. De meest gehoorde verzuchtingen van klanten zijn dat ze te lang moeten wachten of dat ze door het bos de bomen niet meer zien. Als je bij hen aankomt, zie je vaak dat een boel dingen zijn aangesloten die ze niet nodig hebben.”

Winlin zou op 1 maart operationeel moeten zijn op de hoek van de Heuvelstraat en de Pompstraat waar tot voor kort de christelijke mutualiteit was gevestigd.

Bart ROGGEMAN

www.winlin.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio