Duits investeerdersvertrouwen onverwacht hoger

Print
Het Duitse investeerdersvertrouwen ligt deze maand overwacht hoger. Men gaat er blijkbaar van uit dat de financiële crisis geen zware impact zal hebben op de Duitse economie, de grootste van Europa. Dat blijkt uit het maandelijks onderzoek van het Centrum voor Europees economisch onderzoek (ZEW) uit Mannheim.
De zogenaamde ZEW-index steeg in februari met 2,1 punten tot min 39,5 punten. Vorige maand stond de index op het laagste peil in vijftien jaar.
Analisten gingen ervan uit dat het investeerdersvertrouwen nog verder zou zakken.

Maar volgens het onderzoekscentrum wijst de positieve ontwikkeling van de index erop dat verwacht wordt dat de huidige crisis niet zal leiden tot een neerwaartse spiraal. Voor de tweede jaarhelft wordt al uitgegaan van een voorzichtig economisch herstel in Duitsland. Algemeen verwacht men dat het land de volgende twaalf maanden wel eens de motor van de Europese economie kan worden, ondanks de groeivertraging.

Er wordt nu nieuwsgierig uitgekeken naar de Ifo-index, die volgende week wordt gepubliceerd en het vertrouwen van de Duitse ondernemers meet.
Nu in het nieuws