Man bewaart 23 jaar lang in stukken gesneden lichaam van vrouw

Een Australiër die het in stukken gesneden lichaam van zijn vrouw 23 jaar in een grote trommel heeft bewaard, is zaterdag in Melbourne schuldig bevonden aan moord.

Belga

Frederick Boyle (58) had onschuldig gepleit. Hij hield al die jaren vol dat zijn 30-jarige vrouw Edwina er in 1983 vandoor was gegaan met een vrachtwagenchauffeur genaamd Ray.

De schoonzoon van Boyle ontdekte toen hij vorig jaar de achtertuin van zijn schoonvader opruimde, een zak met lichaamsdelen en vrouwenondergoed in een trommel. Het bleek om zijn schoonmoeder te gaan.

Boyle vertelde voor de rechtbank dat hij zijn vrouw thuis dood had aangetroffen. Ze had zichzelf opgehangen en doodgeschoten, aldus Boyle. Hij had op dat moment zelf een affaire en was bang dat de politie hem de schuld zou geven van de dood van zijn vrouw. Daarom vertelde hij dat ze was weggelopen.

Hij had het overschot van zijn vrouw bewaard omdat hij van haar hield, zo zei hij. "Mijn vrouw is op een vreselijke manier gestorven. Ik kon haar lichaam toch niet met het vuilnis meegeven?" De aanklager heeft Frederick Boyle een "pathologische leugenaar" genoemd.