Vlaams minister Marino Keulen krijgt Gouden Baksteen

Print
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering Marino Keulen (Open Vld) heeft vrijdag in Gent de Gouden Baksteen gewonnen. Keulen wordt bekroond voor "zijn palmares aan realisaties en plannen in het voor de bouwsector belangrijke domein 'wonen' sinds midden 2003".
De Gouden Baksteen (vroeger Glazen Baksteen) is een initiatief van Bouwunie en de Vlaamse Architectenorganisatie NAV en bekroont elk jaar een verdienstelijke politieke persoonlijkheid omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector.

In de Bijloke in Gent ging de elfde Gouden Baksteen vrijdag naar Marino Keulen. De jury van aannemers, architecten, bouwmaterialenfabrikanten en vakjournalisten, prees onder meer de inspanningen van de minister om het aanbod aan sociale woningen te vergroten en de oprichting van het overleg- en adviesorgaan Vlaamse Woonraad. Keulen werd ook gelauwerd voor het optrekken van het budget voor huursubsidies en voor het voorzien van premies zoals de renovatiepremie "om de kwaliteit van het bestaande woningenpatrimonium op te krikken".

De voorbije jaren kregen al verschillende politici (Patrick Dewael, Kris Peeters, Sabine Laruelle, Frank Vandenbroucke, ...) en organisaties (Gezinsbond en Vlaanderen Bouwt) de prijs.

.

Nu in het nieuws