UCI wil disciplinaire procedure tegen Rasmussen

Print
De Internationale Wielerunie UCI heeft vrijdag de aanval ingezet op Michael Rasmussen. De UCI vraagt de Monegaskische federatie, bij wie Rasmussen zijn licentie heeft, om een disciplinaire procedure op te starten tegen de 33-jarige Deen. Dat omwille van inbreuken op het antidopingreglement tijdens de Ronde van Frankrijk 2007.
Volgens de UCI is Rasmussen schuldig aan het weigeren van de juiste informatie over zijn verblijfplaats en aan het bewust ontwijken van controles. De inbreuken die hem ten laste worden gelegd zullen, als ze eenmaal bewezen zijn, goed zijn voor een schorsing van twee jaar.

Rasmussen werd op 25 juli 2007 als geletruidrager in de Tour uit de wedstrijd genomen door Rabobank. Volgens het Nederlandse team had Rasmussen gelogen over zijn verblijfplaats om te ontsnappen aan onaangekondigde dopingcontroles. Hij was voor de start van de Tour al gewaarschuwd door de UCI en door de Deense federatie omdat hij al verscheidene controles gemist had.

Rasmussen, die enkele dagen later ontslagen werd door zijn ploeg, bereidt momenteel zijn proces voor tegen Rabobank. Hij vecht zijn ontslag aan omdat volgens hem de leiding van de ploeg precies wist dat hij vorig jaar in de voorbereiding op de Tour niet in Mexico, maar in Italië trainde. Bij de UCI had Rasmussen opgegeven dat hij de hele periode in Mexico verbleef. De Deen zoekt momenteel naar een nieuwe ploeg en is van plan dit jaar opnieuw in de Ronde van Frankrijk te verschijnen.
MEEST RECENT