Beurzen taalbad Franstalige leerlingen verdrievoudigd

Print
Het aantal beurzen voor een taalbad voor leerlingen in het Franstalig onderwijs is verdrievoudigd. Dat werd vrijdag vernomen van Waals minister van Opleiding Marc Tarabella (PS).
De beurzen zagen het levenslicht in het kader van het zogenaamde Marshallplan. Ze moesten de talenkennis bij leerlingen in de Franse gemeenschap aanwakkeren. Voor het schooljaar 2006-2007 werden 201 beurzen toegekend. Dit schooljaar liep dat aantal op tot 656, ofwel een stijging met 326 procent. Bovendien hebben zich al 700 leerlingen ingeschreven voor de periode 2008-2009.

Overigens hebben de beurzen voor een taalbad dat gericht is op de kennis van één van de twee andere landstalen een pak meer succes dan tijdens de eerste uitgave. Zo was 62 procent van de beurzen dit schooljaar gericht op het aanleren van het Nederlands en het Duits. Vorig schooljaar was dat amper acht procent.

Op initiatief van de voorganger van Tarabelle, Marie Arena, werd het systeem op een nieuwe leest geschoeid. Alvorens voor een andere taal te kunnen kiezen, moeten kandidaten hun kennis van één van de twee andere landstalen aantonen.

.

Nu in het nieuws