Kerviel van Société Générale opnieuw in cel

Print
De Franse trader Jérôme Kerviel, die verantwoordelijk geacht wordt voor een verlies van bijna 5 miljard euro bij de Franse bank Société Générale, zit sinds vrijdagnamiddag opnieuw in voorlopige hechtenis. Dat is vernomen van de advocaten van de burgerlijke partijen.
De beslissing van het hof van beroep in Parijs komt er enkele uren nadat bekend raakte dat de politie een tweede verdacht had opgepakt in de zaak. Het gaat om een makelaar van het bedrijf Fimat, een broker gespecialiseerd in afgeleide producten waarmee ook Kerviel werkte. Fimat kreeg donderdag nog speurders over de vloer.

De financiële brigade in Parijs voelt de makelaar aan de tand over zijn banden met Kerviel. Hij zou op de hoogte zijn van wat Kerviel deed. Dat moet blijken uit berichtenverkeer via een "chat" tussen de twee. Zo zou de makelaar gezegd hebben tegen Kerviel dat hij niets onwettelijks deed. Kerviel zou een deel van zijn aankoop- en verkooporders via Fimat hebben laten gebeuren.

De makelaar zit sinds vrijdagmiddag in voorlopige hechtenis, meldt een bron die zo informatie bevestigt in de Franse krant Le Monde. De onthulling zet mogelijk de theorie van Société Générale op losse schroeven, die beweert dat Kerviel alleen handelde.

Kerviel was sinds het uitbreken van de zaak vrij onder voorwaarden. Het parket ging tegen die beslissing in beroep omdat het vreesde dat Kerviel op de vlucht zou slaan of overleggen met eventuele medeplichtigen.

De advocaat van Kerviel kondigde al aan in beroep te gaan tegen de beslissing van het hof van beroep.
Nu in het nieuws