Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse school - update

Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse school - update

Drie doden bij schietpartij in Amerikaanse school - update

Print
In het Technisch Instituut van Baton Rouge, in Louisiana, heeft een studente vrijdagmorgen twee van haar vrouwelijke medestudenten doodgeschoten voor de ogen van twintig klasgenoten. Daarna schoot ze zichzelf neer.
BR>
Toen de politie op de campus arriveerde, vond een agent de drie lichamen in een klas. Een van hen was de vrouw die twee klasgenoten doodschoot en daarna de hand aan zichzelf sloeg, zegt sergeant Don Kelly op de Amerikaanse nieuwszender CNN. Tijdens de schietpartij zou niemand anders in gevaar geweest zijn. De identiteit of leeftijd van de schutter is niet bekend. Ook wat het motief betreft, tast de politie nog in het duister.

Het gaat om de derde schietpartij in 24 uur in de Verenigde Staten en de tweede in een school. Donderdag raakte een leerkracht zwaargewond toen haar man haar beschoot in een basisschool in Portsmouth (Ohio). Zijn vrouw had de echtscheiding aangevraagd. De dader pleegde later zelfmoord.

Donderdagavond kwamen vijf personen - twee agenten en twee ambtenaren - om toen een man het vuur opende tijdens de gemeenteraad in Kirkwood (Misshouri). De schutter werd daarna gedood door de ordediensten.

Schietpartijen zijn erg courant in de Verenigde Staten, waar het wapenbezit een grondrecht is, maar het komt slechts zelden voor dat de dader, zoals vrijdag, een vrouw is.

Foto: CNN.com

.

Nu in het nieuws