Tramprojecten Brabo I na zomervakantie van start

De tramprojecten Brabo I, de eerste groep van tramprojecten uit het Masterplan Mobiliteit Antwerpen, zullen na de zomervakantie van 2008 worden opgestart.

Belga

Drie consortia zijn in de running voor de bouw van Brabo I. Hun offertes zullen de komende twee maanden bestudeerd worden door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), De Lijn en het Agentschap Wegen & Verkeer.

Brabo I is de verzamelnaam voor de eerste groep tramprojecten uit het Masterplan Mobiliteit Antwerpen. Het gaat om de tramverlengingen Deurne-Wijnegem en Mortsel-Boechout en de bouw van een nieuwe stelplaats voor de trams in Deurne. In oktober van vorig jaar werden vijf consortia weerhouden die in aanmerking kwamen voor de bouw van Brabo I. Zij hadden tot vrijdag de tijd om een offerte in te dienen. Drie consortia haalden die deadline. Het gaat om THV Silvius, TRAVANT en Denys-nv Aswebo-nv Kumpen-NIBC Infrastructure Partners.

De komende twee maanden zullen de offertes getoetst worden aan het bestek en volgen ook de onderhandelingen die moeten leiden tot een beste en finale offerte. De eigenlijke start van de werken, die alles samen ongeveer 2,5 jaar zullen duren, is voorzien voor na de zomervakantie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio